ONTSIEREND VOOR JE HUID, MAAR GOED TE BEHANDELEN


voor acne behandeling

Voor de acne therapie.

na 6 acne behandelingen

Na 6 acne behandelingen

“Mijn acne is grotendeels verholpen, ik ben er een stuk zelfverzekerder door geworden.”Ilse, 19 jaar

Acne -of jeugdpuistjes- is een aandoening waar je vooral in de pubertijd last van kunt krijgen. Maar ook op oudere leeftijd komt het voor. Acne ontstaat bij de jeugd wanneer in de pubertijd de huid onder invloed van mannelijke -androgene- hormonen allerlei veranderingen ondergaat. Het is een ontsteking van de talgklierfollikel.

Bij lichte acne blijft het bij een vette huid, mee-eters en enkele puistjes of pustels: een rood bultje met een wit/gelig kopje erop. In ernstiger gevallen zijn ontstekingen vrijwel constant en kunnen er pijnlijke onderhuidse knobbels of met talg gevulde holten -cysten- ontstaan. Acne heeft een chronisch karakter en is niet van de ene op de andere dag verdwenen.

Ook de lichtere vormen vragen een intensieve aanpak. Als je eenmaal acne hebt zul je er vaak gevoelig voor blijven. Je zult je huid dus altijd goed moeten blijven verzorgen. De huidtherapeuten van Streutker hebben diverse behandelingen om acne en acnelittekens aan te pakken zoals chemische peelingen, microder­mabrasie of lasertherapie.

onze acne behandelingen:

De basisbehandeling van acne bestaat onder andere uit reiniging van de huid, gevolgd door een
mechanische peeling. Hierna volgt een dieptereiniging van de huid waarbij onzuiverheden verwijderd worden. Na een chemische peeling krijg je vervolgens eventuele intens herstellende crèmes mee, om thuis de behandeling mee voort te zetten. Hieronder gaan we dieper in op verschillende onderdelen van de behandeling, en we noemen een aantal andere methodes om acne te behandelen.
Tijdens de dieptereiniging worden mee-eters en ontstekingen verwijderd. Mee-eters zijn vaak de oorzaak van ontstekingen, met pigmentvlekjes of littekens tot gevolg. In combinatie met een chemische peeling en goede nabehandeling kan acne door dieptereiniging al sterk verminderen.
Alfa-Hydroxyzuren (AHA), ook wel fruitzuren genoemd, zijn hoofdzakelijk extracten van natuurlijke stoffen. Ze hebben een uniek effect op de structuur van de huid. Behandeling met deze zuren noemen we een chemische peeling. Door de huid te behandelen met een glycolzuur kun­nen ook littekens bijvoorbeeld worden vervaagd. Op den duur kunnen deze zelfs helemaal verdwijnen. Na de chemische peeling ontstaan vaak huidreacties. Roodheid, schilfertjes en korstjes zijn hier voorbeelden van.
Een microdermabrasie behandeling is een veilige mechanische peeling. Met behulp van diamantkoppen worden dode huiddelen weggeschuurd. Hierna komt een zachte, gezonde huid tevoorschijn. Microdermabrasie is een oppervlaktepeeling die uitermate geschikt is voor het verminderen van littekens, maar ook actieve acne kan met microdermabrasie zeer effectief worden behandeld.
Bij Streutker bieden we twee Coresa behandelingen aan. Tijdens deze behandelingen gebruiken we uitsluitend Coresa maskers en lotions. Mogelijkheid één is een acnebehandeling. Met een combinatie van zuren laten we op een veilige manier de huid vernieuwen. Er vormen zich velletjes en korstjes op de huid in de loop van de dagen na de behandeling. De Bio-dieptepeeling van Coresa is een peeling die dieper in de huid doordringt dan de acnebehandeling. De peeling zorgt voor een flinke vernieuwing van de opperhuid. Met deze behandeling is een prachtig resultaat te behalen!

Maak een afspraak

Don't forget to enter in your text.

Afspraak maken

NIET DOEN

  • Krabben of trekken aan velletjes of korstjes die ontstaan na een behandeling.
  • Producten gebruiken waarvan je niet zeker weet dat ze bevordelijk zijn voor de behandeling.

DOEN

  • Gebruik de producten voor thuisgebruik zoals aangeraden door onze huid-therapeuten.
  • Gebruik een zonbescherming met factor 25 of hoger.
“Na jaren een onrustige huid gehad te hebben met pigmentvlekken, zie ik nu een positieve verandering door de peelingen.”Chavaz, 30 jaar
“De littekens op mijn rug zijn veel minder geworden, ik durf nu zelfs weer zonder t-shirt te lopen.”Stan, 21 jaar