Borstprotheses en therapeutische bh’s

  • Een borstprothese en een prothese BH is verkrijgbaar in vele maten, modellen en merken. De keuze voor een geschikte prothese en BH is afhankelijk van de lichaamsbouw van de patiënt, de wijze waarop de operatie is uitgevoerd en de wensen van de patiënt. Het gewicht van de uiteindelijk gekozen borstprothese komt altijd overeen met het gewicht van de eigen borst.
  • Een borstprothese is gemaakt van siliconen, een veelzijdig, milieuvriendelijk materiaal dat het menselijk borstweefsel zo natuurlijk mogelijk nabootst. De borstprothese neemt de warmte van het lichaam over waardoor deze zacht aanvoelt. Een borstprothese is bestand tegen chloor en zeewater.

Zelfmanagement

zelfmanagementDe cursus Zelfmanagement wordt aangeboden aan mensen met een risico op armlymfoedeem (bijvoorbeeld na okselkliertoilet t.g.v. mammacarcinoom) en voor mensen die worden behandeld of al behandeld zijn voor lymfoedeem in de arm.

Het doel van de cursus is de zelfredzaamheid te vergroten. Wat te doen als de arm toch dikker wordt? Waar moet ik op letten? Wat kan ik zelf doen? Deze en andere vragen worden beantwoord in de zelfmanagement cursus. Deelnemers met het risico op armlymfoedeem leren hoe dit voorkomen kan worden en hoe de eerste tekenen van armlymfoedeem kunnen worden herkend.

Maak een afspraak

Don't forget to enter in your text.

Afspraak maken