Coagulatie

Coagulatie is een techniek waarbij goedaardige huidaandoeningen worden weggebrand. Huidaandoeningen die voor coagulatie in aanmerking komen zijn bijvoorbeeld steelwratjes (fibromen), spider naevi, bloedblaartjes en gestenkorrels (milia).

Steelwratjes (fibromen)
 komen veel voor in het gezicht, op de hals en onder de oksels. Bij coagulatie wordt het steeltje doorgebrand zodat het steelwratjes los komt van de huid. Na de behandeling kan een klein korstje ontstaan dat er na enkele dagen vanzelf afvalt.

Spider naevi en bloedblaartjes zijn rode verwijde vaatjes. Met coagulatie wordt met een heel fijn naaldje het vaatje dicht gebrand. Na de behandeling kan de huid enige tijd rood zien en er kunnen kleine korstjes ontstaan.

Gerstekorrels, officieel milia genoemd, zijn kleine cysten (een gevulde holte) van de huid. Meestal gaat het om talrijke, geelwitte speldenknopgrote knobbeltjes die met name rond de ogen voorkomen. Deze zeer oppervlakkige milia zijn gevuld met opeengehoopte verhoornde talgkliercellen. Wanneer de milia niet spontaan verdwijnen kan coagulatie een oplossing zijn. Met een dun naaldje wordt de milia aangeprikt waardoor de inhoud week wordt en door het lichaam wordt afgevoerd. Wanneer de milia groot zijn kan de huidtherapeut deze ook met een steriel naaldje openen en de inhoud verwijderen.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over onze coagulatie behandelingen voor het verwijderen van o.a. steelwratjes? Bel 0525-630299 voor meer informatie of klik hieronder om een afspraak te maken.

Afspraak maken