HarmonyXL laser

  • Veel mensen zoeken een manier om de tekenen van huidveroudering, couperose en pigmentvlekken tegen te gaan en de huidstructuur en conditie te verbeteren. Met de HarmonyXL-laser ligt dit binnen handbereik. Met deze laser kan couperose, pigmentvlekken en huidveroudering met de nieuwste techniek worden aangepakt.
  • Couperose en pigment worden behandeld met de AFT 540VP-kop van de HarmonyXL-laser. Deze kop is specifiek bedoeld en ingesteld op een bepaalde golflengte om roodheid en pigment in de huid effectief te behandelen. Met enkele behandelingen kan de huid voor een groot gedeelte ontdaan zijn van storende roodheid of een teveel aan pigment in de huid! Wat de laser precies voor u kan doen staat ook op Lasertherapie bij couperose of op Lasertherapie bij pigmentstoornissen. De huidtherapeut kan u verder voorlichting over de mogelijkheden.

Fractional Pixel Pro 2940

Fractionallaser is de nieuwste generatie huidlaser. Voor huidverjonging en huidverbetering werd met name de CO2 laser gebruikt. Na veelvuldig en langdurig gebruik van deze laser bleek dat nog (veel) verbeterpunten mogelijk waren. Onderzoeken wezen uit dat herstelperiodes verkort konden worden en de risico’s op bijwerkingen verkleind konden worden.

Tijdens de onderzoeken zag men dat het genezingsproces sneller verliep wanneer er delen van de huid onbehandeld bleven. Dit verminderde tevens de kans op infecties en bijwerkingen aanzienlijk. Als reactie hierop is de fractional laser ontwikkeld. De naam zegt het al, de laserstraal van deze laser is gefractioneerd, opgedeeld in vele minuscule laserstralen. Tussen de afzonderlijke straaltjes zit ruimte. Wanneer het laserlicht op de huid wordt afgegeven blijft de ruimte tussen de laserstraaltjes onbehandeld. De intacte huid versnelt het genezingsproces en vermindert de kans op infecties en bijwerkingen.

Huidverbetering Fractonal laser

In de dieper gelegen huidlagen (waar het licht van de fractionallaser wordt omgezet in warmte) bevinden zich collageenstrengen. Collageen is de bouwsteen van de huid. Het zorgt ervoor dat de huid glad, strak en elastisch blijft. Wanneer we ouder worden rekken de collageenstrengen uit, de huid wordt slapper en er ontstaan rimpeltjes. Door verwarming trekken de strengen weer samen. Ook wordt er door de verwarming een natuurlijk genezingsproces in gang gezet: er wordt nieuw collageen aangemaakt. Dit alles zorgt ervoor dat de huid weer gladder wordt, rimpeltjes verminderen en de huidstructuur fijner wordt (poriën verkleinen).

De Fractionallaser kan niet alleen ingezet worden voor het verminderen van rimpeltjes, ook andere (cosmetische) indicaties kunnen behandeld worden, zoals minder fraai genezen (chirurgische) littekens, acne-littekens en melasma.

Huidverbetering_Fractonal_laserNa de behandelingen met de Fractionallaser is er een herstelperiode van enkele dagen (o.a. in het geval van de behandeling van het gehele gelaat). U kunt wel gewoon verder gaan met uw dagelijkse bezigheden, er kan echter wel roodheid en een (lichte) zwelling zichtbaar zijn. Indien u dat wenst, kunt u wel make-up gebruiken om de roodheid te camoufleren.

Om de gewenste resultaten te bereiken dient u rekening te houden met 4 tot 6 behandelingen.

Behandelen van littekens

Naast huidverbetering wordt de fractionele laser ook gebruikt om littekens te behandelen. De laser zorgt dat de structuur van de huid verbetert en heeft op hypertrofische littekens een ‘schurende’ werking waardoor de huid vlakker wordt. Bij hypotrofische littekens heeft het een verstevigende en verdikkende werking waardoor de littekens opgevuld worden. Hierdoor zijn bijvoorbeeld acne littekens erg goed te behandelen.

Maak een afspraak

Don't forget to enter in your text.

Afspraak maken