Huidverzorgingsadvies

Gezien het risico op huidverbranding, ontwikkeling van huidkanker, en vervroegde veroudering van de huid is het belangrijk om de huid niet te veel bloot te stellen aan UV-straling.

Wanneer U toch langere tijd aan de zon wordt blootgesteld (bijvoorbeeld tijdens vakanties) is een goede bescherming noodzakelijk.

Speciaal voor jongere kinderen (tot 16 jaar) is optimale bescherming van belang, omdat bekend is dat zonneschade aan de jonge huid een extra groot risico op huidkanker op latere leeftijd veroorzaakt.

Zonnebrandcremes beschermen de huid tegen ultraviolette straling. Er zijn 2 typen zonnebrandcremes:

Chemische filters: deze stoffen die in de zonnebrandcremes verwerkt worden absorberen de UVstraling. Sommigen absorberen alleen UVB, anderen zowel UVA als UVB. UVB kan veel beter worden geblokkeerd door deze chemische filters dan UVA. Ultraviolet A wordt door de huidige chemische filters hooguit ten dele geabsorbeerd.

Fysische ultravioletblokkers: deze stoffen absorberen de UV straling niet maar reflecteren deze zoals bijvoorbeeld spiegels dat doen. Zij zijn veel effectiever dan de chemische filters maar hebben als nadeel dat zij de huid ook zichtbaar bedekken met een
weerschijnend laagje (meestal iets groen van kleur).

Voor veel mensen zijn deze echte sunblockers minder aantrekkelijk vanwege cosmetische argumenten.

De huidtherapeut kan samen met u kijken naar de voor u meest geschikte anti-zonnebrand en u adviseren over zongedrag.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over gezond en veilig zongedrag of een ander huidverzorgingsadvies?
Bel 0525-630299 voor meer informatie of klik hieronder om een afspraak te maken.

Afspraak maken