Uw totaalleverancier voor mammacare

Streutker is uw totaalleverancier van mammacare. Oedeemtherapie, borstprothese, lingerie, badmode, therapeutisch elastische kousen en de haarwerkspecialist, alles onder één dak! Wij kunnen uw behandeltraject volgen en aangeven welke behandelmethode geschikt is en op welk moment. U hoeft niet meer op zoek te gaan naar diverse aanbieders en opnieuw uw verhaal te vertellen, dat houdt het contact persoonlijk en goed op elkaar afgestemd. Dát vinden wij belangrijk bij Streutker.

Informatie over mammacare

Lymfoedeem betekent letterlijk vochtophoping. Het lymfestelsel is een reinigings- en afweersysteem, dat bestaat uit lymfevaten en lymfeknopen die door het gehele lichaam lopen. de lymfevaten nemen weefselvocht op, welk eiwitten en afvalstoffen bevat, en voeren dit af. Bij lymfoedeem is de afvoer van weefselvocht beperkt en ontstaat er een ophoping van vocht.

Behandeling

Met manuele lymfedrainage, oedeem en fibrosegrepen, Marnitz-therapie, ambulante compressie-therapie of lymfetaping zorgt de huid-therapeut er onder andere voor dat het vocht wordt afgevoerd. Daarnaast kan de huidtherapeut een drukgolf-apparaat (lymfepress) gebruiken. Endermologie is een techniek waarbij de lymfeafvoer door middel van een mechanische massage wordt gestimuleerd. Door endermologie toe te passen kunnen ook verharde plekken (fibrose) worden aangepakt. Echter is massage met de hand bij de behandelingen van lymfoedeem noodzakelijk. Door de vochtafvoer vermindert ook eventuele pijn.

klik hier voor meer informatie over lymfoedeem
Therapeutische kousen

De therapeutische elastische kousen (TEK) geven een constante druk aan de buitenkant van arm of been. Door een gelijkmatige druk wordt voorkomen dat vocht (oedeem) in uw ledemaat (terug)komt. De druk van de kous ondersteunt de bloedvaten in de afvoer van bloed en vocht. Deze afvoer is nodig om klachten te voorkomen. Een goede doorbloeding zorgt voor een betere conditie van het onderhuidse weefsel.

Het aanmeten van therapeutische elastische kousen (compressiekousen) geschiedt dagelijks op onze locatie ’t Loo-Oldebroek. Tevens bieden wij u de mogelijkheid voor huisbezoek of kunnen wij de kousen bij het Isala Dermatologisch Centrum aanmeten.
Klik hier voor meer informatie over therapeutisch elastische kousen (TEK)
Borstprotheses

Bij Streutker kunt u ook terecht  voor het aanmeten van een borstprothese, aangepaste lingerie en badmode. Wij leveren diverse merken zoals Anita, Amoena en Silima, ook uit voorraad. Er zijn diverse modellen en maten op de markt gebracht. Zo zijn er vol- en lichtgewicht protheses waarvan veelal de lichtgewichtprotheses uitermate geschikt zijn voor cliënten met lymfoedeem. Daarnaast zijn er plakprotheses welke op de huid worden aangebracht, deelprotheses voor na een borst besparende operatie en zwemprotheses welke chloorbestendig zijn.

Iedere prothese heeft zijn specifieke eigenschappen waardoor er voor iedere vrouw een passende prothese geadviseerd kan worden. Tevens zijn er accessoires beschik-baar om het draagcomfort van protheses en bh’s te vergroten zoals bh-verlengstukjes, siliconen schouderpads en onderhoudsproducten om de levensduur van protheses te verlengen.

Tijdens het consult met de mammacare adviseur zal zij u adviseren over de best passende mogelijkheden.

klik hier om een afspraak te maken
Haarwerkspecialist

Mooi, weelderig haar is bepalend voor uw uiterlijk. Een eigentijds kapsel dat perfect bij u past, geeft een zelfverzekerd gevoel, en dát straalt u uit. Wanneer natuurlijk haar voor u (tijdelijk) niet vanzelfsprekend is, kunt u vertrouwen op de Haarwerkspecialist.

Samen met u vinden we het model, de kleur, uitvoering en bevestigingsvorm die bij u passen. Kaalheid is vervelend, maar In Balans maakt een haarwerk uitzoeken als shoppen naar een nieuwe óf vertrouwde look.

De haarwerkspecialist is nu ook bij Streutker aanwezig! Om een afspraak te maken kunt u terecht bij onze medewerkers of telefonisch contact opnemen.

Mammacare in het kort

Bij Streutker als totaalleverancier van mammacare kunt u terecht voor:

 • Oedeemtherapie

 • Therapeutisch elastische kous (TEK) / compressiekous

 • Borstprothese

 • Lingerie

 • Badmode

 • Advies huidverzorging

 • Haarwerken

Meer info of een afspraak?

Don't forget to enter in your text.

Afspraak maken
“De borstprothese en aangepaste bh geven mij weer een stukje zelfvertrouwen terug, en er is volop keuze!”Mw. de Jong, 45 jaar

Vergoedingen

Oedeembehandelingen worden veelal vergoed vanuit de zorgverzekeraar. In eerste instantie uit de aanvullende verzekering met vervolgens vergoeding vanuit de basisverzekering. Therapeutisch elastische kousen worden vergoed vanuit de basisverzekering. De frequentie van vergoeding en het aantal paar kousen verschilt per verzekeraar. Borstprotheses worden na de behandeling van borstkanker vergoed vanuit uw basisverzekering. Bh’s en accessoires horen niet bij deze vergoeding. Een haarwerk wordt tijdens de behandeling van kanker vergoed vanuit de basisverzekering. Daarnaast kan er vanuit een aanvullende verzekering een extra vergoeding worden gegeven.

Doen

 • Draag een zwemprothese tijdens het zwemmen.
 • Onderhoud uw prothese op de geadviseerde manier.
 • Bescherm uw huid tegen zonverbranding.

Niet doen

 • Haarwerk in aanraking laten komen met hitte en wrijving.
 • Therapeutisch elastische kousen in de zon laten drogen.
 • Bh’s met smalle, vaak insnoerende, bandjes dragen bij lymfoedeem.
“Als ik in de spiegel kijk zie ik mijzelf. En dat met een haarwerk, dat had ik niet gedacht!”Mw. Asters 36 jaar