Oedeemtherapie

  • Om lymfoedeem te beperken en toename te voorkomen hanteren de huidtherapeuten van Streutker Huid- en Oedeemtherapie verschillende technieken.
  • Hieronder leest u meer over manuele lymfedrainage, oedeem- en fibrosegrepen, Marnitz-therapie, lymftaping, zwachtelen en elastische kousen (TEK).
Endermologie is een intensieve bindweefselmassage voor mannen en vrouwen. De behandeling bevordert de doorbloeding van de huid, stimuleert de afvoer van lymfevocht en vetcellen en verzacht verhard (litteken)weefsel.

Voor welke huidaandoeningen?

Endermologie wordt succesvol toegepast bij:

  • vastzittende vetophopingen (panniculose)
  • lipoedeem
  • bestraalde huid
  • pijn aan spieren en gewrichten
  • littekens door trauma (brandwonden, schaafwonden, andere verwondingen of operatie)
  • zwangerschapsstriemen
  • huidverslapping
  • na liposculptuur of liposuctie

Wat houdt de behandeling in?

Endermologie is een intensieve bindweefselmassage met behulp van een LPG-apparaat. De cilinders van dit apparaat pakken een huidplooi op en rollen deze in langzame en regelmatige bewegingen af. Hierdoor worden de huid, de onderhuid en het onderliggende bindweefsel stevig maar pijnloos gemasseerd. Het is een soort huidgymnastiek die de structuur van het bindweefsel verbetert, de doorbloeding bevordert en de afvoer van lymfevocht en daarmee afvalstoffen stimuleert. Het zet een natuurlijk proces in gang waarbij vetophopingen worden afgebroken en de huid gezond en sterk wordt.

Tijdens de behandeling wordt een ‘bodysuit’ gedragen. Hierdoor glijden de cilinders beter over het lichaam en wordt de huid beschermd.

Resultaat

Vet- en vochtophopingen nemen af en de bindweefselstructuur verbetert. De vorming van elastinevezels en collageenvezels wordt gestimuleerd waardoor de huid steviger, soepeler, gladder en gezonder wordt.

Onder manuele lymfedrainage wordt verstaan het manueel (met de handen) draineren van de weefvloeistof (lymfe) naar de lymfevaten. Manuele lymfedrainage is een zachte massage op de droge huid. Dit gebeurt door middel van draaiende pompbewegingen met de binnenkant van de hand. Het stimuleert de lymfecirculatie in het bindweefsel en daarmee de afvloed van de lymfe door de lymfevaten. Door deze methode wordt het oedeem verminderd en worden schadelijke stoffen afgevoerd. Manuele lymfedrainage is een massagemethode die tracht de functie van het lymfesysteem op een adequate wijze te ondersteunen.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over onze oedeemtherapieën en -behandelingen? Bel 0525-630299 voor meer informatie of klik hieronder om een afspraak te maken.

Afspraak maken