Haartjes waar je ze niet wilt hebben, er is wat aan te doen.

Overmatige haargroei kan zowel voor mannen als vrouwen als vervelend worden ervaren. Vooral de haargroei in het gezicht en op de ledematen ervaren vrouwen als storend. Zelf epileren, harsen of scheren is vaak niet effectief genoeg omdat haartjes snel terug groeien. De huidtherapeut beschikt over behandeltechnieken die een duurzamer resultaat geven.

overbeharing
“Mijn kleinkinderen zeggen gelukkig niet meer dat ik zo prik.”Mw. v/d Linde, 56 jaar

Overbeharing in het kort

Overbeharing ontstaat vaak onder invloed van hormonen.

Een vermindering van 80 tot 90% van de haren is vaak haalbaar.

Scheren stimuleert de haargroei niet.

Twee soorten overbeharing:

Er zijn twee vormen van overbeharing, hypertrichose en hirsutisme. Ze komen meestal afzonderlijk voor, maar soms ook gecombineerd.

Oorzaken

Hormonen kunnen de oorzaak zijn van overbeharing, maar het kan ook aangeboren zijn. De meest voorkomende oorzaak van hirsutisme is overgevoeligheid van de haarzakjes voor een normale hoeveelheid mannelijke -androgene- hormonen. Ook zijn er vrouwen die een verhoogde hoeveelheid androgenen in het bloed hebben.

Belangrijk
Wanneer u besluit zich doorzaam te laten ontharen door een huidtherapeut, is het belangrijk dat u zelf niet meer epileert, harst of de touwtjesmethode gebruikt. Knippen of scheren is geen probleem. Eventueel kunt u kiezen voor een ontharingscrème die geen huidirritaties veroorzaakt.

Meer info?

Wilt u meer informatie over onze behandelingen tegen overbeharing?
Bel 0525-630299 of klik hieronder.

Afspraak maken
“Ik schaamde mij altijd voor mijn donkere bovenlip, nu niet meer!”Mw. Asif, 35 jaar

De therapie

Een huidtherapeut kan de ongewenste haren verwijderen. Maar zelfs bij ‘definitieve’ ontharing moet u er rekening mee houden dat er na verloop van tijd weer nieuwe haren kunnen groeien. De huidtherapeut kan de haren elektrisch epileren, of met behulp van lasertherapie.

Elektrisch epileren

Electrische epilatie laat storende haren ‘definitief’ verdwijnen. De huidtherapeut laat een minuscuul naaldje in het haarzakje glijden om dit elektrisch te vernietigen. Na elke behandeling worden de haren zwakker en dunner, waarna ze uiteindelijk helemaal verdwijnen. Elektrische epilatie is niet geheel pijnloos. Door de stroomsterkte aan te passen aan de individuele patiënt is elektrische epilatie wel goed draaglijk te maken. Afhankelijk van de grootte van het oppervlak en de dikte van de haren varieert de behandelperiode van enkele maanden tot soms jaren.

Lasertherapie

Fotothermolyse is een moderne epileermethode met laser of flitslamp. De huid wordt zeer kort blootgesteld aan een lichtbundel met een specifieke golflengte. Het pigment dat zich in het haartje bevindt, neemt de lichtenergie op. Deze energie zet zich om in warmte en vernietigt of beschadigt het haartje inclusief haarzakje. Onze laserapparatuur heeft een koelsysteem, dat de bovenlaag van de huid beschermt en het prikkelende gevoel tijdens de behandeling vermindert. Het aantal behandelingen dat nodig is om het gewenste resultaat te bereiken varieert. Fotothermolyse is het meest effectief bij donkere haren op een lichte huid.

DOEN

  • De behandelde huid goed koelen na de behandeling
  • Gebruik een zonbescherming met factor 25 of hoger.

NIET DOEN

  • Epileren, harsen of de touwtjestechniek gebruiken
  • zonnen of onder de zonnebank
“Ik ben blij dat ik de stap heb durven nemen om het te laten behandelen.”Mw. Dalen, 40 jaar

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over onze behandelingen tegen overbeharing? Bel 0525-630299 voor meer informatie of klik hieronder om een afspraak te maken.

Afspraak maken