Niet iedereen mag zich zomaar huidtherapeut noemen, want het is een beschermde titel. Huidtherapeuten zijn HBO-geschoold en BIG-geregistreerd. Zij voldoen aan wettelijk vastgelegde opleidings- en deskundigheidseisen. De huidtherapeut is specialist in het behandelen van de gezonde, ziekte of beschadigde huid. Een keuze voor de huidtherapeut is een keuze voor een professionele en adequate behandeling.

logo Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten
logo Kwaliteitsregister Paramedici
logo RIVM LCHV GGD
logo SEMH erkend leverancier

Onze visie

 • Wij kijken door de ogen van onze cliënt, waardoor we op een professionele, innovatieve en veelzijdige manier elke cliënt de juiste huid- en oedeembehandeling kunnen bieden, op kwalitatief hoog niveau. Hierdoor zorgen we dat de cliënt zich geen patiënt voelt, maar mens.

 • Door middel van onze handen zijn wij verbonden met onze cliënt. Door dit gevoel in combinatie met onze kennis zijn we in staat deskundig advies te geven en een persoonlijke behandeling op maat te bieden, naar de maatstaven van zowel onze cliënt als verwijzend arts/specialist.

 • Wij eisen veel van onszelf op het gebied van kennis, scholing, saamhorigheid en teamwork. Door de kwaliteit van de zorg die wij bieden zullen we op termijn landelijk actief zijn. Deze ambitie is ingegeven door het maatschappelijk belang dat wij aan ons werk hechten.

Direct toegankelijk

 • Vermoedt u een huidprobleem, of heeft u vragen of klachten over de huid? U kunt zonder verwijzing van u huisarts direct terecht bij de huidtherapeut. Professionele, paramedische huidzorg is voor iedereen direct toegankelijk. U heeft niet langer een verwijzing van een arts of specialist nodig.

  direct een afspraak maken

 • Als zorgconsument bent u in staat om zelf uw zorgverlener te kiezen. Daarom heeft de minister van Volksgezondheid besloten om bijna alle paramedische beroepen direct toegankelijk te maken. Dat geldt ook voor huidtherapeuten. Wij zijn nu bevoegd om patiënten direct in behandeling te nemen, zonder dat daarvoor een verwijzing van een arts of specialist nodig is. Dit alles onder de noemer Directe Toegang Huidtherapie (DTH).

 • Heeft u vragen over de huid of heeft u klachten? U kunt zich direct bij de huidtherapeut melden. Dat biedt voordelen, want de huidtherapeut is dé paramedicus met een uitgebreide, specifieke kennis over de huid. Wanneer u een huidprobleem vermoedt, kan de huidtherapeut u snel duidelijkheid verschaffen. Als de huidtherapeut vaststelt dat behandeling nodig is, kan deze snel starten. Meestal kan de huidtherapeut zelf de behandeling uitvoeren. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan de huidtherapeut u alsnog adviseren om naar de huisarts te gaan.

 • Wanneer u de huidtherapeut bezoekt, krijgt u deskundig advies. Naast hun beroepsmatige deskundigheid zijn de huidtherapeuten extra geschoold in verband met de Directe Toegang Huidtherapie. Zij weten hoe ze te werk moeten gaan, ook als u niet eerst bij uw huisarts bent geweest. Aan de hand van een screening bepaalt de huidtherapeut of u in aanmerking komt voor een huidtherapeutische behandeling.

Werkwijze

 • Persoonlijk

  In een persoonlijk gesprek (intake/screening) kunt u uw klachten en verwachtingen met de huidtherapeut van Steutker Huid- en Oedeemtherapie bespreken en wordt de kwaliteit van uw huid gemeten. De informatie die voortkomt uit deze intake vormt samen met eventuele andere medische gegevens de basis van het huidtherapeutische onderzoek. Hierna wordt samen met u een behandelplan opgesteld.

 • Ondersteuning

  Tijdens en na de behandelingen geeft de huidtherapeut u adviezen, gebruiksproducten en leefregels mee. Deze zijn bedoeld ter ondersteuning van de behandeling of ter voorkoming van herhaling van de klacht.

 • Motivatie

  Voor een succesvolle behandeling is de motivatie van de patiënt onmisbaar. Tijdens en na de behandelingen kijkt u samen met de huidtherapeut naar de resultaten om vast te stellen of de behandelingen het voor u beoogde effect hebben.

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief

We delen je e-mailadres met niemand. Met onze nieuwsbrief brengen we je op relevante momenten op de hoogte van nieuwe behandelingen, producten en speciale aanbiedingen. Je kunt je abonnement op elk moment weer beëindigen.