Samenwerkingen

Haarwerkspecialist In Balans

Mooi haar is bepalend voor uw uiterlijk. Een eigentijds kapsel dat perfect bij u past, geeft een zelfverzekerd gevoel. Wanneer natuurlijk haar voor u (tijdelijk) niet vanzelfsprekend is, kunt u vertrouwen op Haarwerkspecialist In Balans. We zijn al ruim 45 jaar een begrip in Bussum en omstreken. Vanuit onze haarwerksalon met eigen atelier en discrete pasruimtes besteden we zowel aandacht aan uw uiterlijk als aan de medische en praktische aspecten van uw haarwerk. Samen met u zoeken we het model, de kleur,uitvoering en bevestigingsvorm die bij u past.

In Balans is dé persoonlijke haarwerkspecialist voor mensen die kampen met natuurlijke kaalheid of haarverlies door chemotherapie of bestraling. In Balans begeleidt u vanaf het eerste adviesgesprek en besteedt veel aandacht aan nazorg en service.

Haarwerken zijn er in verschillende soorten waarvan de prijzen sterk uiteen lopen. Als u een haarwerk op medische indicatie aanschaft, komt u via uw zorgverzekeraar in aanmerking voor een basisvergoeding en –aanvulling afhankelijke van uw verzekering. Wij kunnen u helpen bij het ontvangen van deze vergoeding, die we direct in mindering brengen op het aankoopbedrag.

Uiteraard helpen wij  bij het optimaal inzetten en gebruiken van uw zorgverzekering. Zo weet u zeker dat u optimaal kunt profiteren van uw zorgpolis.

Wilt u meer haar of een kapsel op maat? Neem gerust contact met ons op voor het maken van persoonlijk adviesgesprek. Desgewenst voeren we geheel vrijblijvend een huid- en haaranalyse uit. Bent u niet in de gelegenheid om langs te komen, dan behoort een afspraak bij u thuis ook tot de mogelijkheden. Wij werken uitsluitend op afspraak.

Haarwerkspecialist In Balans

Huizerweg 27

1401GG Bussum

Tel: 035 – 691 51 61

www.ikwilweerhaar.nl

info@ikwilweerhaar.nl

U kunt ook terecht bij onze dependance in het Flevoziekenhuis in Almere. Ook hier werken we uitsluitend op afspraak. U kunt telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 06 -31 330 463 of 035 – 691 51 61. U vindt ons naast bureau ‘opname’ in het Flevoziekenhuis.

Voedingadvies Cure4Life

Hoe voelt u zich? Uitgerust en vol energie of ervaart u klachten zoals vermoeidheid, gebrek aan energie, heeft u last van acné of problemen om op gewicht te blijven? Heeft u een ernstige ziekte doorgemaakt en lukt het maar niet om in balans te komen?

Bij Streutker Huid- & Oedeemtherapie in Almere en Amsterdam is iedereen welkom die advies nodig heeft op het gebied van voeding, een gezonde leefstijl en het verminderen van gezondheidsklachten. Samen kijken we naar uw specifieke hulpvraag en op basis daarvan kan een persoonlijk (voedings)advies worden gemaakt.

Voor mensen met overgewicht werken we met het Cure4Life programma, een medisch onderbouwd gezondheids- en voedingsprogramma dat de oorzaken van overgewicht aanpakt. Het Cure4Life programma is afgestemd op uw persoonlijke situatie. Dankzij uitgebreide, persoonlijke begeleiding leren wij u stap voor stap uw leefstijl zo aan te passen, dat u tot in lengte van jaren plezier heeft van een gezond gewicht met meer energie. We tellen geen calorieën, maar kiezen voor een gezond, uitgebalanceerd voedingspatroon.


Vos Voedingsadvies Almere

Hallo, mijn naam is Annelies Vos. Van huis uit ben ik verpleegkundige. Al op jonge leeftijd kreeg ik hierdoor te maken met ernstig zieke mensen. Vanuit deze achtergrond en ervaring ging ik me meer verdiepen in gezondheid in de meest brede zin van het woord, waardoor mijn interesse in voeding groeide. Inmiddels werk ik nu al weer enige jaren als gediplomeerd natuurvoedingsadviseur. Dit jaar heb ik de specialisatie “voeding en borstkanker” afgerond. Indien u advies nodig heeft op het gebied van voeding, overgewicht of het verminderen van gezondheidsklachten na borstkanker dan bent u van harte welkom in mijn praktijk in Almere.

Mijn werkwijze is praktisch, met respect voor mijn cliënt die toe is aan een ‘blijvende oplossing’ voor een gezond en vitaal even. Ik ben BIG- en BGN-geregistreerd. Wilt u meer weten over de vergoeding van uw ziektekostenverzekeraar kijk dan op www.bgn.nl Zie voor meer informatie over mijn persoon en praktijk: www.vosvoedingsadvies.nl

e-mail: annelies@vosvoedingsadvies.nl
telefoon: 06-48596319
Facebook


Cure4Life Amsterdam

Mijn naam is Elaine Kense. Deze maand zet ik een ‘nieuwe’ stap in mijn leven. Ik maak namelijk van mijn hobby mijn werk. Na jaren in het theater en de kinderopvang te hebben gewerkt ben ik vanaf 1 april 2016 van gestart als voedingsconsulent en werk ik met het programma van Cure4Life. Ik ben gevestigd in de praktijk van Streutker Huid- & Oedeemtherapie in Amsterdam. Mijn interesse voor gezonde voeding is vier jaar geleden ontstaan tijdens het lezen van het boek ‘Oersterk’ van Richard de Leth, waarna ik moeiteloos 10 kilo verloor. Ook dit was een ‘nieuwe’ start voor mij. De kilo’s zijn niet meer teruggekomen en deze ervaring inspireert mij om andere mensen ook te helpen met overgewicht en eventuele gezondheidsklachten. Daarom heb ik de opleiding HBO-Natuurvoedingsadviseur gevolgd en wil ik mij blijven ontwikkelen op dit gebied. Naast het begeleiden van mensen met overgewicht met het Cure4Life programma, zal ik mij de komende tijd bezighouden met de ontwikkeling van mijn eigen adviesbureau ‘Kense Voedingsadvies’.

e-mail: ekense@cure4life.nl
telefoon: 06-30844282
Facebook
naar boven

Pedicurepraktijk Hester van Meurs

Hallo ik ben Hester van Meurs de pedicure (met diabetes aantekening) binnen Streutker.

Ik ben al 11 jaar pedicure en met plezier doe ik uw voeten.
Een standaard voetbehandeling bestaat uit nagels fraizen, nagelriemen verzorgen, eelt verwijderen en natuurlijk help ik u ook bij zeer pijnlijke klachten zoals likdoorns, kloven, ingroeiende teennagels of zelfs bij wratten onder de voet.

Daarnaast kunnen mensen met diabetes ook bij mij terecht. (deels wordt door de zorgverzekering vergoed)

Mensen met reumatoïde artritis kunnen een factuur meekrijgen voor de zorgverzekering. (afhankelijk van u zorgpakket wordt dit ook vergoed).

Ik sluit mijn behandeling altijd af met een heerlijke massage.

Als u nog vragen heeft dan kunt u me bellen op nummer 06-30328852

Massagepraktijk Flevoland

Integrale Massagetherapie: Waar moet je dan aan denken?
Als je pijn hebt ga je naar een dokter, fysiotherapeut of specialist. Daar word je klacht onderzocht en behandeld met medicijnen of oefeningen. Soms met een operatie. Daar kun je in veel gevallen baat bij hebben. Maar in veel gevallen ook niet, blijft pijn maar zeuren of komt terug, of erger nog, er komen andere klachten bij; zoals bijvoorbeeld nekpijn, die de voorloper is van veel schouder-, arm – en handklachten.

Bij langer durende klachten kunnen ook depressie of Burn-out ontstaan, of Diabetes Mellitus, of andere ernstige klachten of ziektes.

Een Holistisch of Integraal therapeut benadert pijn op een andere manier. Hij onderzoekt het geheel, kijkt naar het signaal van de pijn, vraagt naar het verhaal van de cliënt, hoe deze zijn pijn ervaart en wat er in zijn leven speelt.
“Holistisch” betekent geheel (Holos is het Griekse woord voor “geheel”, de hele mens).

Pijn staat niet op zich, maar is onderdeel van een mens. Een mens met al zijn emotionele bagage uit het verleden en al zijn overtuigingen en denkbeelden. Deze maakt een mens tot wie hij is. Een uniek persoon, die vraagt om een persoonlijke benadering.

Tijdens je leven maak je van alles mee en doe je ervaringen op die je vormen, maar ook ervaringen die je in de weg kunnen staan. Periodes van stress kunnen meer impact op je lichaam hebben dan je denkt. Ontslag, hoge werkdruk, echtscheiding, overlijden, verkrachting; maar ook langdurige Mantelzorg voor een gezinslid: allemaal factoren die mee kunnen spelen.
Lichaam en geest zijn een. Het een kan niet zonder het ander. Dag kan niet zonder nacht. Als je het koud hebt krijg je kippenvel, als je huilt komen er tranen, als je voor een auto stopt komen er stressreacties los, die maken dat je alert wordt en meteen stopt.
Soms echter is het niet duidelijk dat je lichaam vraagt om een time-out, om ontspanning en ga je door met je leven zoals je het gewend bent. Je weet niet beter dan dat het zo hoort. Je geeft geen gehoor aan de signalen van je lichaam, totdat het zich uit in pijn of klachten, en zelfs dan nog lang niet altijd. Je wilt tenslotte niet kleinzerig zijn of je ziekmelden of een futiliteit. Als je af en toe eens pijn hebt is daar ook niks mis mee, wanneer dat tijdelijk is en weer overgaat, maar wanneer pijn chronisch wordt of je er niet meer van kunt slapen en het je leven gaat beïnvloeden, is er meer aan de hand.

Massage: De therapeut stemt de behandeling af op het gebied waar de meeste pijn ervaren wordt.

Er zijn verschillende massagetoepassingen. Die kunnen variëren van Klassieke Massage tot Voetreflex, van Bindweefselmassage tot Holistic Pulsing. Daarnaast maakt de therapeut gebruik van gesprekstherapeutische interventies, zoals Focussen en Bewustwording van ademhaling.

Intake: voorafgaand aan de behandeling vindt er een Intake plaats. Een vraaggesprek, waarin gevraagd wordt naar de medische en sociale geschiedenis van de cliënt, om inzicht te krijgen in het ziektebeeld en om eventuele Contra-Indicaties uit te sluiten.

In sommige gevallen wordt geadviseerd om eerst af te stemmen met de behandelend arts, of behandeling een bestaand traject niet in de weg staat. (zoals soms bij Chemotherapie).

Verwijzing: Een verwijzing is niet noodzakelijk. Een afspraak kan direct zonder tussenkomst van een verwijzer worden gemaakt. Afhankelijk van de ernst van de klachten, zijn meerdere sessies nodig. Een afspraak kan per mail of mobiel worden gemaakt.

Vergoeding Zorgverzekering: in de meeste gevallen worden de consulten uit de Aanvullende Verzekering vergoed, uit het pakket Alternatieve Zorg. Het gaat dus niet van uw Eigen Risico af.

Betaling: Een consult duurt circa 5 kwartier en kost 79 euro. (Intake van 1,5 uur kost 94 euro). Een factuur wordt digitaal verzonden en dient uiterlijk binnen 10 dagen te worden overgemaakt. De factuur kunt u meteen naar de Verzekeraar doormailen.

Beroepsvereniging: De erkend therapeut is lid van Beroepsvereniging VNT en daarmee gehouden aan alle eisen op het gebied van praktijkvoering, hygiëne en(na-) scholing.

Een klachtenprotocol is in elke praktijk aanwezig.

Aandoeningen: voor vrijwel alle aandoeningen, kan Massagetherapie verlichting bieden. Je moet wel zelf medeverantwoordelijk willen zijn voor je eigen genezing en daarin ook initiatief willen nemen. Het is een samenspel van therapeut en cliënt.

Frederiek Mink
Massagepraktijk Flevoland:

Damveld 23, 1359 HG Almere-Haven
Flevoziekenhuis, Centrale Hal, Hospitaalweg 1, Almere-Stad

Maak een afspraak via mail: info@massagepraktijkflevoland.nl of mobiel: 06-818 941 93

Aanbieding: als klant van Streutker, kunt u een gratis bodycheck van ca. 30 minuten aanvragen.

naar boven

Gewichtsconsulent Evelien van der Meide

Mijn naam is Evelien van der Meide. In mijn praktijk voor gewichtsbeheersing, voedings- en beweegadvies begeleid ik mensen in het bereiken en behouden van een gezond gewicht. Ik doe dat vanuit de Streutkerpraktijk in Lelystad.

Met een gezond gewicht is de kans op gezondheidsproblemen minder, voelt men zich beter en kan men op een mooie, vrolijke, energieke manier oud worden.

Als gewichtsconsulent geef ik voedingsadviezen zodat u in staat bent om gezonde, uitgebalanceerde en vooral lekkere voeding samen te stellen.

Genieten van een gezond voedingspatroon dat geen straf is een leven lang vol te houden.

Kijk snel verder op mijn site www.gripopoverofondergewicht.nl en lees hoe u met mijn begeleiding een positieve verandering kunt bereiken of bel om direct een afspraak te maken: 0320-416810.

Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsuleten Nederland (BGN). Veel zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de begeleiding. Kijk voor vergoedingen door de zorgverzekeraars www.gewichtsconsulenten.nl of zie de voorwaarden van uw zorgpolis.

logo Pallium
Welkom bij Pallium

Wie en wat is Pallium? Ik ben Brenda Assenberg-Westra en sinds 2014 ben ik mijn eigen massagepraktijk begonnen, genaamd Pallium. Mijn praktijk zit in het zorgcomplex op de Schans 19-45 te Lelystad. Pallium is een Latijnse benaming en staat voor mantel (zorg). Ik heb hiervoor diverse opleidingen gevolgd en ben door het vak “masseur” gegrepen. Mijn behandelingen zijn voor iedereen toepasbaar. Zij zijn voornamelijk gericht om stress en spanningen weg te nemen.

Naast de wellnessbehandelingen ben ik ook sportmasseur en kunt u bij mij terecht voor sportmassages, behandelingen die gericht zijn op blessurepreventie en medical taping. Kijk gerust op mijn site en als ik u ergens mee van dienst kan zijn, neem dan gerust contact met mij op.

Mijn zorg is uw welzijn!
Mijn dagelijkse werkzaamheden bestonden vooral uit de ratio, veel beslissingen vanuit het hoofd genomen. Mijn gevoel werd daardoor naar de achtergrond verdrongen. Na een zorgzame periode (dementerende ouder) ben ik tijdens het zorgproces erachter gekomen dat geur en aanraking, voor deze dementerenden een hele belangrijke betekenis heeft. Zo heb ik gezien dat geur weer herinneringen oproept en aanraking herkenning teweeg brengt. Zo mooi om te ervaren als er een vonkje in iemands ogen schijnt en weer een klein moment in het heden wordt beleeft.

Deze mooie ervaring heeft mij gesterkt om meer met massage te gaan doen. Allereerst heb ik de cursus hand- en voetreflexologie, waar aromatherapie een onderdeel vanuit maakt, opgepakt. Vooral voor veel ouderen geeft het verlichting en ontspanning. Daarna is de trein spreekwoordelijk niet meer stil komen te staan en bied ik inmiddels diverse massagebehandelingen aan, zoals o.a. hotstone-, hammam- en
kruidenstempelmassage. Alle behandelingen zijn gericht op de zorg en welzijn van de mens.